Thursday 13 February 2014

Sovmorgon och skoldag! #afrikaforpresident


Vi började dagen med att ta lite sovmorgon, vilket var väldigt gött. Vi gick upp vid halv nio ungefär och åt frukost. Sedan tog vi någon timme vid poolen innan vi åkte till skolan. Vi skulle åka till skolan 11:00.

Idag var det inte så mycket trafik vilket det kan vara, så det var skönt att komma dit fort. Vi började med att åka till ”pampersskolan” (lågstadiet) där vi delade ut lite gifflar och åt lunch. Idag var vi inte där så länge utan vi gjorde bara det och sedan åkte till den andra skolan där vi var i flera timmar.

Vi var på ungefär 2-3 lektioner (dem var olika långa så det var lite olika hur många man var på.) Man går oftast 2 och 2 in till en lektion.

Sedan hade dem en lång rast då vi spelade fotboll mm. med eleverna. Alla pojkar är jätte duktiga på att spela fotboll och alla tjejer är jätte bra på att hoppa hopprep (klassiskt). Just idag så spelade tjejerna handboll med betels tjejer, det tycket dom var roligt och dom var fantastiskt duktiga.

Efter rasten gick vi alihopa till kyrkan för att öva inför musikalen som är imorn (fredag).  De som medverkar i musikalen är jätte duktiga på att sjunga högt och prata högt och tydligt. De flesta sångerna är svenska sånger som är översätta till svenska. Man kände vilka scener i musikalen som var vilken även fast det var på swahili.

När vi kom hem så var det några minuter innan poolen stängde så en del badade en kort stund och några gick ner till havet.

Det var middag som vanligt vid 19:30, maten var gó.

 Det är typ vad vi har gjort idag


här kommer lite bilder från dagen:

Här delar vi ut gifflar:





                                                  Här spelar tjejerna handboll med varandra:







                                                           Här visar vi ett fotoalbum:


 Ha de gött! /Elias och Daniel :)

No comments:

Post a Comment